Wat staat er in mijn notaboekjes?

Ik heb veel notaboekjes…in één van die boekjes schrijf ik kort op wat ik heb gezien, gelezen, gehoord,…in verband met de Verenigde Staten.

Dit is het lijstje van deze week 

Bij de heruitzendingen van de NPO vind ik “De Verenigde Staten van Eva“. Het is een reis dwars door Amerika in een roadtrip van de west-naar de oostkust.
1. Op zoek naar de Amerikaanse identiteit

2. Vrijheid in Amerika

3. Terug naar Tulsa

4. Rijkdom en armoede

5. De Verenigde Staten van Eva

6. Het centrum van de macht

+++

Bij de boekenverkoop van Lannoo vind ik het boek  : “Highway 50, Midlife roadtrip dwars door Amerika” van Johan Tuyaerts. Ook Johan reist dwars door Amerika van de oost- naar de westkust : van Washington DC over St. Louis naar Utah en Neveda tot helemaal naar Saint Francisco.

route-50

Hij doet deze tocht alleen en verwerkt in zijn boek zijn toevallige ontmoetingen afgewisseld met feiten uit zijn jeugd. Een boek dat heel vlot leest. Johan heeft een persoonlijke verteltoon. Hij heeft het juiste evenwicht tussen observaties en introspectie.

.+++

Op Klara hoor ik “De 9de symfonie” van Dvorak, bijgenaamd ” uit De Nieuwe Wereld” geschreven in 1892 toen hij in Amerika verbleef met zijn gezin. Zijn muziek werd beïnvloed door de volksmuziek van de Indianen en de Afro-Amerikanen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.