Zalig Kerstfeest

Vorige week de kerstboom geplaatst en het kerststalletje. Voor het eerst geen echte boom versierd maar een kunstboom. Het kerststalletje is steeds hetzelfde. De beeldjes zijn van bij mijn ouders thuis en het stalletje kocht ik voor 2 euro in de kringwinkel.

Het blijft traditie dat we de kerstversiering pas zetten nadat de sint is gekomen… En bij jullie?

Voor het eerst heb ik dit werkje alleen gedaan. De kinderen zitten in de examens of blok en dat gaat natuurlijk voor.


Dit zijn de beeldjes.. 

Onderaan staat : “NB Belgium”. En ja, je vermoed het al. Ik ben gaan zoeken via google. NB staat voor Nazaire Beeusaert uit Deinze, een speelgoedfabriek. Ze zijn vooral gekend voor de soldaten, forten, paarden, boerderijen in papier marché
Het is vreemd hoe ik dan plots anders kijk naar de kerststal. Ik vraag me dan af waar en wanneer hebben mijn ouders dit gekocht. Misschien in de speelgoedwinkel in Staden bij Leopold Everaerdt en en Julia Casier. Julia was een tante van mijn moeder.

En zouden de beeldjes iets waard zijn? Misschien maar voor mij hebben ze een emotionele waarde. Traditiegetrouw heb ik een kerstbal gebroken, neen gelukkig geen beeldje.

Zalig Kerstfeest.

http---signatures.mylivesignature.com-54494-123-CBD1235E838058052ACC32E7EE0E5C76

Yehudi Menuhi is een Amerikaanse Jood die later in Engeland is gaan wonen. Hij besloot ieder concert met het Ave Maria van Schubert.   Muziek moest volgens hem verbonden worden met een vredesproject.

Geef een reactie