Bijzondere verhalen

Op deze pagina zet ik verhalen die op een bijzondere manier anders zijn. De mensen waarover het gaat, zijn geen familie. Ik kreeg een document, een verwijzing, een vraag, .. en ging op zoek ..

Zo ontmoette ik de familie Hendrickx in de cinema. We gingen kijken naar de film “Problemski Hotel” naar het gelijknamige boek van Dimitri Verhulst. Zij kwamen zien omdat een familielid meespeelde in de film. Ik kwam voor het thema “vluchtelingen”. We hadden het over vroeger, over Belgen die naar Amerika gingen, over familie die naar de Nieuwe Wereld ging….Ook hun familie : nl de grootoom Dhr. Prosper Hendrickx.

Ik kreeg de originele brieven te lezen die Prosper schreef aan zijn zus en enkele foto’s. We kwamen tot de vaststelling dat grootvader Emiel eerst naar het kleine dorp Mc causland is getrokken.

Het hele verhaal lees je onder Prosper en Emiel Hendrickx. Het bijzondere is dat de familie de brieven en de foto’s geschonken heeft aan het museum.  Ik mocht in hun naam de documenten gaan afgeven. Vond ik een mooie ervaring.

Andere bijzondere verhalen zullen volgen.

Geef een antwoord