Pype Cyril, doopgegevens, zoon van Jules Pype

Cyril werd geboren in Mt Clemens, MI, Amerika. Dat hij er ook gedoopt werd, is zeker. Alleen weten we niet waar en wie de dooppeter en -meter waren.  Na veel zoeken weten we zeker dat hij werd gedoopt in de St Peter Church in Mt Clemens. Verschillende mails werden verstuurd naar de pastoor en medewerkers van de kerk, echter zonder resultaat. Hulp kwam uit onverwachte hoek. In oktober van 2014 was ik op een beurs van familiegeschiedenis afdeling Roeselare. Ik sprak er met een deelnemer van de beurs en vertelde mijn moeizame zoektocht… Hij zei dat ik alle informatie die ik had kon aan hem overmaken en dat hij in mei van 2015 oa naar Mt Clemens op reis ging en dat hij een poging ging ondernemen om een doopakte te bekomen.  En jawel op 25 juni 2015 stond deze voor mijn verder onbekende man aan mijn deur met de doopakte van mijn vader.

Het was een afschrift van de doopakte. Hij mocht geen copie of foto nemen van het origineel.

Cyriel Pype doopakte Mt Clemens
Op het afschrift lezen we terug de naam van het kind, de vader en de moeder.  De familienaam van mijn grootmoeder, Marie Vanderiviere staat geschreven als Vanderfere zoals ook vermeld op de geboorteakte.

De dooppriester is paster Luby.

pastoor Luby

De doop had plaats in de St. Peter Church op 3 april 1921.  

Verder lezen we de namen van de dooppeter : Arthur Brurrell (=Bruneel) en doopmeter : Celina De Clove. 

In september 2018 sta ik zelf in de St. Peter Church in Mt Clemens en in het kantoor van de kerk. Daar kan ik het doopregister inkijken.

doopregister (foto: redstarlinezoeker)

http---signatures.mylivesignature.com-54494-123-CBD1235E838058052ACC32E7EE0E5C76

© 2016, ANNdeMARIA.  All rights reserved.

Geef een antwoord