Reis NY – Mt Clemens: dag 6 familiebezoek 2

Op de voorlaatste dag van onze reis hebben we afgesproken met Dick en Sandy Labaere. Ik heb de familie Labaere in België leren kennen toen Etienne Labaere mij een mail stuurde als antwoord op een krantenartikel in de lokale krant. Daarin had ik een oproep gedaan om informatie te kunnen krijgen over mijn grootouders.

Etienne deelde met mijn zijn familie verhaal en dit kan je nalezen op de pagina: de drie broers Labaere.

Stamboomzoekers puzzelen graag en al vlug kwamen we erachter dat er een link was tussen de familie Labaere en de familie Vanderiviere (= mijn grootmoeder Marie Vanderiviere)

Dick Labaere en mezelf (foto: redstarlinezoeker)

De link tussen Dick en mezelf is:

stamboom zie geneanet

We zijn afgesproken om 14 uur bij het huis van Dick. We rijden terug via grote wegen naar een hele grote villawijk. We kijken onze ogen uit. Op elke oprit staan er meerdere auto’s en alle huizen geven uit op een bosrijke omgeving. Dick staat ons op te wachten. We worden er hartelijk verwelkomt in een mooie, stijlvolle en vooral kunstrijke villa.

Dick en ik wisselen wat informatie uit over de familie en ik laat de naam Bennie Van Haelemeersch vallen. Hierop zegt Dick onmiddellijk “dat is de broer van mijn oma”.  Ik krijg koude rillingen.

Nu weet ik het zeker: oma en opa zijn naar Mt Clemens gekomen doordat er familiebanden waren en ze zijn er verwelkomt door de familie Van Haelemeersch zoals wij nu door de familie Labaere (Van Haelemeersch)

Het kan echt niet mooier zijn om dat te ontdekken op de plaats waar beide families hebben gewoond. 

stamboom zie geneanet

Dick gaat onmiddellijk de familiefoto’s door en vind een foto van Bennie Van Haelemeersch.

Bennie is de man met het geruite hemd midden op de foto van links naar rechts: Albert Labaere, Ben, lara Colpaert, Achiel Colpaert- tweede rij: Blaze Vanthomme, dochter Carol en Eleanor Van Thomme (foto: redstarlinezoeker)

Een andere link die deze familie heeft met België en Europa is er één via de kunst. Sandy maakt hele mooie zijden sjaals en schilderijen. Ze is een bewonderaar van Leonardo da Vinci met zijn Mona Lisa en van Van Gogh.

Sandy en Filip omringd door haar Mona Lisa collectie (foto: redstarlinezoeker)

Na het uitwisselen van geschenken, rijden we in de late namiddag naar een plaatselijk restaurant. We maken kennis met twee van de kinderen van Dick. Een gezellige familiereünie die we hopelijk in België kunnen herhalen. 

Morgen onze laatste dag in Mt Clemens. 

  • De foto’s van dit familiebezoek zijn verloren gegaan. De enkele  die we hebben zijn genomen met mijn GSM en van mindere kwaliteit.
  • Ik heb de Belgische schrijfwijze van de namen genoteerd. In de VS werd Labaere LaBaere.
  • stamboom: kan je bekijken bij Geneanet

vervolg