Ellis Island

Ellis Island is een gedeeltelijk, kunstmatig eiland tussen New York en Jersey City.

ellis island

 

Op 12 november 1954 werd Ellis Island gesloten.  Het eiland had dienst gedaan van 1892 als binnenkomst voor meer dan 12 miljoen nieuwkomers naar de Verenigde Staten.  Ellis Island  is vernoemd naar de laatste particuliere eigenaar : Samuel Ellis. Het eiland werd voor 1892 gebruikt om veroordeelde piraten, criminelen, .. op te hangen.  “Gibbet Island” werd het eiland toen genoemd. Na 1839 werd dit stukje grond een munitiedepot alvorens het eiland hergebruikt werd als een federale immigratie station.

Het gebouw was toen een houten constructie.

Ellis_Island_First_Bldg_Burnt_15-June-1897

De eerste landverhuizers kwamen aan op 1 januari 1892. Het waren Annie Moore met haar twee broers.

De boten uit Europa legden aan in de haven van New York. Enkel de derde klasse passagiers (tussendekpassagiers) werden met een veerboot / ferry naar Ellis Island gebracht voor verdere ondervraging.  Wie fysieke of geestelijke beperkingen had, werd gemarkeerd met krijt op de kledij.

vb. B = Back (rugproblemen), H =Heart (hartproblemen), E = Eyes (oogziekte),…

Er volgde voor die mensen een grondiger onderzoek. 2% van de 12 miljoen mensen (1892 – 1954) werd ongeschikt geacht om burger te worden van de VS.  Ellis Island wordt daarom ook “The Island of Tears” genoemd.

ellis_approach

Na een periode van verloedering werd het gebouw grondig gerestaureerd en voor het publiek open gesteld.

Vanuit je luie stoel, kun je op  www.libertyellisfoundation.org zoeken of er ook mensen van jouw familie via Ellis Island de VS zijn binnengegaan.

http---signatures.mylivesignature.com-54494-123-CBD1235E838058052ACC32E7EE0E5C76

 

 

Geef een antwoord