About me

In april 2013 nam ik samen met mijn man en kinderen deel, als figurant aan de film Dance van Hans Op de Beeck.  Deze kunstfilm over migratie wordt permanent vertoond in het Red Star Line Museum in Antwerpen.

In deze film moesten we alledaagse, banale handelingen uitvoeren, synchroon en met massaal veel mensen : koffers dragen, slapen, douchen, zitten aan een bureel, …Zo werden deze handelingen bijzonder.  We moesten deze gedragingen op een neutrale wijze uitvoeren zo ontstond een grote ontroering, die ik zelf mocht ervaren.   Ik voelde mij verlaten, alleen, melancholisch maar ook vol verwachtingen…Ik deed mijn oma na, ik was mijn oma….en verliet mijn land.

Na de filmopnames ben ik gestart met het zoeken naar informatie over mijn opa, Jules Pype en oma, Marie Vanderiviere.   Hun verhaal  en andere verhalen van immigranten kun je lezen  op mijn site.

De verhalen op mijn site zijn onderverdeeld in familie Huyghe Laleman(kant van mijn moeder), familie Pype Vanderiviere (kant van mijn vader) en verhalen van mensen die op een of andere manier een link hebben met de mensen uit de familieverhalen (vrienden, soldaten, zendelingen).

Deze website wordt gemaakt met de hulp van bereidwillige familie, vrienden,.. en hulpforums op facebook.  De familieverhalen heb ik kunnen schrijven doordat ik informatie kreeg van mensen die vele jaren hebben gewerkt aan hun stamboom.

Als de nakomelingen akkoord zijn met de tekst over hun familie is deze op de site gezet en overgemaakt aan het Red Star Line museum.

Veel lees en kijkplezier,

Ann

 

 

http---signatures.mylivesignature.com-54494-123-CBD1235E838058052ACC32E7EE0E5C76© 2016, ANNdeMARIA.  All rights reserved.

Geef een reactie