Reis New York – Mt Clemens – dag 1 vertrek

Ik startte mijn opzoekingen over mijn grootvader, Jules Pype in april 2013. 

In februari 2018 stap ik een reisbureau binnen om onze vliegtuigtickets naar Amerika te boeken. We hebben 7 vakantiedagen in september om én New York én Mt Clemens te bezoeken.  Ieder zijn job zou ik zo zeggen. In één klein uur liggen de grote lijnen van de reis vast en worden de vluchten geboekt. 

Vanaf dat moment kan ik zelf gaan invullen wat we op welke dag gaan bezoeken.  Voor New York staat vast dat ik naar Ellis Island wil. In Mt Clemens hoop ik familie te kunnen bezoeken en de buurt te bekijken waar mijn grootouders hebben gewoond en mijn vader geboren werd.  

Zo is het in realiteit geworden: 
Op zaterdag 15 september is DE dag van vertrek. Na een extra controle van onze zoon op de luchthaven door de veiligheidsdienst, kunnen we het vliegtuig op. Acht uren vliegen. Wat een verschil met 10 dagen of meer varen, denk ik steeds. 

Na een rustige vlucht (veel geslapen), komen we aan in de J.F.Kennedy luchthaven. 
De rit naar centrum Manhattan doen we met een super vriendelijke taxichauffeur. Hij rijdt door de lokale, kleine straten zodat we de stad onmiddellijk van een andere kant leren kennen. Eénmaal in Manhattan herkennen we de hoge gebouwen, de brede straten, de vele gele taxi’s,… 

New York – Manhattan -sept 2018

Na het uitladen van de valiezen, gaan we de straten in de buurt verkennen. Broadway Street is om de hoek. Er is een lokale markt waardoor de straat is afgesloten. We kijken onze ogen uit. 

New York -Broadway street – september 2018

De rust vinden we terug in Central park en bij het eten van een Belgische wafel bij Wafels & Dinges.

wordt vervolgd.