reis New York – Mt Clemens: dag 4 aankomst in Mt Clemens

Woensdag 19 september, tijd om om afscheid te nemen van New York.

We zijn vroeg wakker en gaan uitgebreid ontbijten in een Breakfast Bakery om de hoek.

De zon is van de partij en we wandelen richting Central park zonder plan of duidelijk doel.

Hoogbouw, een universiteit, een kerk, .. we genieten van onze laatste momenten in NY.

New York (foto: redstarlinezoeker)

Om stipt 12 uur staat de taxi klaar om ons naar de luchthaven te rijden. Nu pas zien we hoe groot New York is. Straten over en onder elkaar.. en toch op een of ander manier bracht New York rust.

Wachten, iets eten, inchecken, onze plaats zoeken, …

De vlucht tussen New York en Detroit verloopt vlot. Ik zit aan een raam en kan heel goed Detroit en de groene omgeving zien. Prachtig is het.

De luchthaven van Detroit is groot, modern, …super duidelijk. Zonder problemen vinden we er onze huurauto.

aankomst in de luchthaven van Detroit (foto: redstarlinezoeker)

Een rit van een uur op de ring van Detroit maakt ons duidelijk dat we de stad niet zullen bezoeken. We zien alleen maar verlaten huizen en leegstaande fabrieken. Echt geen uitnodigende stad.

Onze huurwoning is aan de rand van Mt Clemens in een typische woonwijk.  De ontvangst laat ons de troosteloosheid van Detroit onmiddellijk vergeten.  De Rb&b is  mooi en heel bijzonder ingericht.  De eigenares is fan van de Victoriaanse tijd en dat hebben we gezien. Enkele beelden:

Living (foto: redstarlinezoeker)
behangpapier in de living (foto: redstarlinezoeker)

Nadat we ons wat geïnstalleerd hebben gaan we naar het warenhuis Meyer. Langs 4 vaks wegen, voorbij grote shoppingcentra, .. alles om het grootst (en om het lelijkst)!

De supermarkt is 24 op 24 open, heeft 20 kassa’s en je kan er echt alles kopen.  Aan Belgische producten is er ook geen tekort: bieren, waffels, Brusselse spruitjes,..

Dat zal in de tijd van oma en opa zo niet geweest zijn.  Hoe zouden zij hun eerste dag in Mt Clemens hebben doorgebracht? Met deze gedacht val ik tevreden in slaap.

wordt vervolgd.