Ooit, misschien, … Komt er een nieuw verhaal. Vandaag.

Of ik geen nieuwe info heb, of ik nog steeds zoek naar familieverhalen, of Ik dit of ik dat.  Ja en neen. Familiegeschiedenis blijft mijn ding. Ik luister, ik zoek, ik schrijf op, ik leg contact, ik ga naar een archief, .. en soms komt wat ik vind op mijn website terecht omdat het erbij past. 

Deze keer een oud verhaal dat ik schreef op 17 maart 2015 en dat ik vandaag herwerkte omdat ik eindelijk de informatie vond waarnaar ik al zo lang zocht. 

Wanneer ging Henri DeCoster naar Amerika? 

Henri was de neef van mijn opa, Jules Pype. Mijn opa gaf 13 jaar lang het adres van de familie DeCoster op als zijn verblijfsadres in Amerika. Ook toen hij ging werken in een andere staat of toen hij werd opgeroepen bij het Amerikaans Leger in WOI. 

Ik wilde eveneens weten naar wie Henri ging in Moline. Of hoe het oplossen van één vraag een andere meebrengt. Of ik dit alles nu wel heb gevonden, kun je lezen in het herwerkte verhaal:   Decoster Henri – Pype Marie, neef en nicht van Jules Pype  Veel leesplezier en dit verhaal wordt vervolgd!

 

Geef een antwoord